Temat mojej pracy powstał w momencie mojego pobytu Wielkiej Brytanii.
Ponieważ, trudno poznać prawdziwą kuchnie brytyjską gdy mieszka się w Bed&Breakfast czyli B&B ( nocleg ze śniadaniem) gdzie podają płatki mlekiem i tosty oraz niezbyt dobre jakości kawę czy herbatę, trudno ją poznać gdy ze względów oszczędnościowych spożywa się posiłki w McDonald’s lub fish and chips a także gdy mieszka się u brytyjskich rodzin, ponieważ tam gotuje się rzadko a posiłki często mają postać gotowych dań, które tylko odgrzewa się w kuchence mikrofalowej. A tymczasem kuchnia brytyjska nie jest ani jałowa ani monotonna. Miłośnicy potraw mięsnych na brak ciekawych dań narzekać raczej nie mogą. Jak każda kuchnia, tak i brytyjska jest unikatowa i bardzo ją polecam. Jest bardzo smaczna, a sama osobiście uwielbiam brytyjskie słodkości.
Celem mojej pracy jest przedstawienie kuchni regionalnych na terenie Wielkiej Brytanii pod względem jadłospisów i całodziennego wyżywienia.
Pierwsze zdanie wstępu i 3 błędy! strach czytać dalej.
skomentowano: 2010-03-22 15:46:03 przez: Dz
Copyright © 2008-2010 EPrace oraz autorzy prac.